Profil

Pengetua

Guru

Pelajar

Karya

Komunis

Broga

Semenyih

Buku tamu

 

Email login:

Password:
Klik sini jika mahu email percuma ?

Hari Guru Menjelang tiba - Isnin 16 Mei 2005

Semua pelajar SMK Engku Husain mendaftar beramai-ramai dalam Kelab Komputer. InsyaAllah pada hujung tahun ini Makmal Komputer akan siap setelah melalui fasa kedua.

Lokasi makmal komputer ini cukup menarik kerana terletak di 'atas bukit' dengan panorama hutan acasia manggium. Betapa bertuahnya pelajar kita nanti kerana dapat surfing ke seluruh dunia. . Bak kata Bill Gates ' dunia di hujung jari anda '.

Sekolah ini sendiri telah mempunyai laman web sendiri atas inisiatif Cikgu Abd Malek. Laman web ini telah dirasmikan semasa Mesyuarat Agung PIBG pada tahun 1997. Ketika itu pengerusi PIBG ialah Encik Abdullah.

Pelajar sekolah juga pernah menyertai Pertandingan Membina Laman Web dan dapat hadiah saguhati. Antara pelajar tersebut ialah Mohd Farid Abdul Ghani , Zeedany, Hafiz, Siti Darmawan dan Refzi . Kini Mohd Farid telah menjadi guru dan Siti Darmawan baru menamatkan pengajian di UITM..

Jika makmal komputer boleh digunakan nanti , tentu laman web ini boleh 'diupgrade.' . Mungkin boleh tempah SMKEH.COM dimana-mana web hosting.

Antara guru-guru yang boleh meningkatkan mutu laman web ialah Cikgu NorHazlin , Cikgu Hendon dan Cikgu Norita. Jika ada kemudahan , mereka akan menunjukkan bakat mereka.

Pelajar juga tidak kurang mahirnya. Antaranya ialah Yee Heung.

Bagaimana ?. Ada sesiapa lagin hendak memberi sumbangan. Sila email Cikgu Abd Malek di malekhanif@yahoo.com

 

malekhanif@yahoo.com  Tarikh update : 7 April 2004 Jam 1.20 am.