Make your own free website on Tripod.com
Profil

Pengetua

Guru

Pelajar

Ibu Bapa

kurikulum

Ko Kurikulum

Sensasi

Asrama

Koperasi

Dewan

Program

Budaya 

Point ilmu

Old boys

Karya

Tip

Cetusan

Komunis

Broga

Semenyih

Buku tamu

 

Email login:

Password:
Klik sini jika mahu email percuma ?

Hari Guru Menjelang tiba - Ahad 16 Mei 2004

Kementerian berwajah baru. Kita mendapat Menteri Pelajaran yang baru iaitu Dato' Hishamudin Tun Hussein. Sebelum ini, Dato' Hishammudddin ialah Menteri Belia dan Sukan yang  menjalankan tugas dengan jayanya.  Sewaktu Sukan SEA di Vietnam ( Hanoi dan Ho Chi Mint ) , para atlik  kita meranggul banyak pingat emas.
     Syabas kepada
Cikgu Rahmat Musa yang telah menjadi calon  Barisan Nasional  di DUN Dusun Tua. Cikgu Rahmat menggantikan  Dato' Dr Zainal Abidin Ahmad . Beliau mengalahkan calon Keadilan iaitu Abdul Ghani Harun dengan majoriti  9043 undi. Semoga beliau dapat menggunakan potensi , kemahiran ,bakat dan keikhlasannya selama ini untuk menjadi  wakil rakyat yang disanjung oleh masyarakat.  Cikgu  Rahmat merupakan  Kaunselor sepenuh masa di SMK Engku Husain sejak tahun 1999 lagi.  Pengalamannya dalam bidang kaunseling cukup luas. Pelbagai  seminar, perkhemahan dan kursus telah  memanggil beliau sebagai  fasilitator, penceramah  dan instruktor.  Selain itu  bakat semulajadi beliau ialah sebagai juruacara majlis.

Kita sungguh bertuah menjadi warga dunia yang dapat berhubung dengan pelbagai orang di seluruh dunia

Sesiapa berminat menyertai  Pertandingan Menulis Sejarah ? . Hadiah menarik ditawarkan. Anda boleh menulis tentang sejarah tempat , tokoh atau peristiwa.  Warga Engku Husain  boleh menulis Sejarah Semenyih, Broga, Pemberontakan Komunis di Kachau  dan sebagainya. Sila temui guru sejarah anda atau Cikgu Abd Malek untuk keterangan lanjut. Pertandingan ini anjuran Kementerian Pendidikan bersama Persatuan Sejarah Malaysia.

 

malekhanif@yahoo.com  Tarikh update : 7 April 2004 Jam 1.20 am.